خوشبختانه در کنار مصرف داروها، برخی گزینه های غذایی نیز قادر به کاهش سطوح اسید اوریک خون هستند:
کنگر فرنگی: سرشار از مواد معدنی، ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها و همچنین فیبر و پروتئین است. کنگر فرنگی خاصیت دیورتیک دارد و به همین دلیل سبب دفع اسید اولیک و سایر سموم ازطریق ادرار می شود.
پیاز: برای درمان انواع بیماری ها می توان به آن اعتماد کرد ضمن این که یک گزینه غذایی عالی برای کاهش اسید اوریک خون است.
مکمل های ویتامین سی: ویتامین سی می تواند به کاهش سطح اسید اوریک در خون کمک کند. بنابراین، درباره مصرف مکمل ویتامین سی با پزشک خودتان مشورت کنید.
آب: نوشیدن آب به مقدار ۲ تا ۴ لیتر (۸ تا ۱۶ لیوان) در روز، باعث می شود اسید اوریک بیشتری از کلیه ها دفع شود. (حتما ۱ لیوان آب، قبل از خواب بنوشید زیر این کار به کم شدن اسیداوریک کمک می کند.) دقت کنید منظور نوشیدن آب است نه هر نوشیدنی دیگری.
سیب: زمانی که از انباشت بیش از حد اسید اوریک در خون رنج می برید، مصرف این میوه را فراموش نکنید. مصرف سیب منجر به از بین بردن تمام سموم اضافی از بدن می شود. علاوه براین، سرکه سیب سم زدای طبیعی است، و به حذف مواد زائد مانند اسید اوریک بدن کمک می کند.
آب لیمو: خاصیت قلیایی دارد و منجر به خنثی شدن اسید اوریک خون میشود ویتامین سی موجود در آن نیز منجر به دفع اسید اوریک می شود. صبح ها با معده خالی یک لیوان آب گرم را بههمراه لیمو بنوشید و برای چند هفته این کار را تکرار کنید تا شاهد کاهش اسید اوریک خون باشید.
روغن زیتون: انتخاب روغن زیتون به جای روغن نباتی و یا کره نقش مهمی در کاهش اسید اوریک خون دارد. روغن زیتون سرشار از ویتامین ای و آنتی اکسیدان ها است و در کاهش التهاب بدن نیز نقش دارد.
شیر کم چرب: این نوع شیر سبب کاهش جذب مجدد اسیداوریک و از بین رفتن آن از طریق کلیه ها می شود. نوشیدن ۱ تا ۵ فنجان شیر کم چرب در روز توصیه می شود. شما همچنین میتوانید به جای شیر از ماست و سایر محصولات لبنی کم چرب استفاده کنید.
آب سبزیجات تیره رنگ: خاصیت قلیایی دارد و غنی از ویتامین سی، کلروفیل، و مواد شیمیایی گیاهی است که منجر به سم زدایی از بدن می شود. آب سبزیجات تیره رنگ منبع خوب پروتئین واسیدهای آمینه است که مصرف آن با لیمو منجر به کاهش اسید اوریک بدن می شود.
لیموترش برای مقابله با اسیداوریک
متخصصان بر این باور هستند که لیموترش یکی از میوه های درمانگری است که نباید از آن غافل بود. این میوه ترش به ویژه برای مقابله با شاخص بالای اسیداوریک بسیار موثر است. همان طور که می دانید اسید اوریک باعث افزایش پورین می شود که ماده ای مضر است.
اگر ماده به درستی دفع نشود باعث ایجاد لخته و سنگ های ریز در بدن می شود و روی مفاصل نشسته و آن ها را ملتهب می کند. تشکیل این سنگ های کریستالی ناشی از وجود محیطی اسیدی در بدن است. یک روش خوب و موثر برای مقابله با این مشکل آلکانیزه کردن منظم بدن است. لیموترش برای این کار کمک کننده و باعث ساخت کربنات کلسیم می شود. این ماده اسیدهایی ماننداسیداوریک را خنثی می کند. علاوه بر این لیموترش یک میوه تصفیه کننده و ضدعفونی کننده است که ترکیبات و عناصر مضر و غیرضروری را از بدن دفع می کند. این میوه ترش حاویترکیبات آنتی اکسیدانی نیز هست که پیری را از بدن دور می کند.
عسل و لیموترش در خدمت کاهش اسیداوریک
اکثر مردم تصور می کنند که لیموترش به دلیل طعمی که دارد بسیار اسیدی است. عسل هم به دلیل اینکه pH منفی داردیکی از مواد غذایی مفید برای مقابله با اسیداوریک محسوب می شود. زمانی که این مواد غذایی وارد بدن می شوند محیطی آلکانی خوبی مهیا می کنند که بدن بتواند پورین را در آرامش کاملدفع کند. برای بهره مندی بیشتر از ترکیب عسل و لیموترش پیشنهاد می شود که جوشانده ای با این دو ماده غذایی مفید تهیه کرده و در طول روز میل کنید. کار چندان سختی نیست. شما به یکلیتر آب، یک عدد لیموترش و 3 قاشق غذاخوری عسل نیاز دارید. آب را داغ کنید و یک عدد لیموترش را با پوست داخل آن بیندازید. صبر کنید تا آب مجدداً به جوش بیاید و 20 دقیقه به آرامیبجوشد. در نهایت ترکیب را صاف کرده و 3 قاشق عسل به آن اضافه کنید. یک فنجان از جوشانده تان را صبح به صورت ناشتا میل کنید. بهتر است آن را به صورت ولرم میل کنید. سپس یکفنجان دیگر حدود 15 دقیقه بعد از ناهارتان بنوشید. یک فنجان دیگر نیز بعد از ظهر و آخرین فنجان را نیم ساعت بعد از شام میل کنید. شما با همین روش ساده می توانید میزان اسیداوریک تانرا به صورت طبیعی کاهش دهید.
چای سیب و لیموترش
دومین درمان و کاهنده طبیعی اسید اوریک ترکیب سیب و لیموترش است. باید بدانید که سیب نیز تأثیر زیادی در مقابله با اسیداوریک دارد. بخش اعظم اسید اوریک در جریان هضم غذا زمانیکه بدن در حال متابولیز پورین موجود در گوشت یا ماهی است تولید می شود. سیب و لیموترش در روند هضم غذا دخالت کرده و برای کاهش اسیداوریک موثر عمل می کنند. به این صورت کهباعث تحریک تولید اسید کلرهیدریک می شوند که برای ایجاد محیطی آلکانی و دفع اسیداوریک موثر است. برای رسیدن به این هدف توصیه می کنیم که هر صبح یک عدد سیب سبز میل کنید.
بعد از صرف صبحانه نیز از چای سیب، دارچین و لیموترش غافل نشوید. برای تهیه این چای مفید به یک عدد سیب، یک لیوان آب (200 میلی لیتر)، پوست نصف لیموترش و یک عدد چوبدارچین نیاز دارید. کافی است سیب را با پوست به چهار قسمت تقسیم کنید و آن را با یک لیوان آب و پوست لیموترش روی حرارت قرار دهید. یک عدد چوب دارچین نیز داخل آن انداخته واجازه دهید 20 دقیقه روی حرارت بماند. سپس ترکیب را صاف کنید و جرعه جرعه بنوشید. این کار به بهبود گوارش کمک می کند. توصیه می کنیم از میوه های ارگانیک استفاده کنید و ازشیرین کردن چای بپرهیزید.
اسموتی توت فرنگی و لیموترش
علاوه بر درمان های طبیعی ذکر شده شما می توانید به کمک توت فرنگی و لیموترش یک اسموتی سالم و مفید تهیه کنید. این نوشیدنی برای افرادی که اسیداوریک شان بالاست؛ افرادی که ازنقرس یا مشکلات مربوط به آرتریت رنج می برند مفید است.
توت فرنگی یک ماده غذایی ضدالتهاب فوق العاده برای مقابله با اکثر بیماری ها است. این میوه خوشرنگ و خوشمزه نوعی آسپرین طبیعی محسوب می شود که برای تسکین دردهای مفصلی،رفع التهاب های مربوط به نقرس و تصفیه و پاکسازی بدن موثر است. توت فرنگی همچنین یک میوه مدر فوق العاده است و به همین دلیل نیز به دفع اسیداوریک کمک زیادی می کند.
برای تهیه این نوشیدنی مفید به 10 عدد توت فرنگی، یک لیوان معادل 200 میلی لیتر آب و آب نصف لیموترش نیاز دارید. روش تهیه آن نیز بسیار ساده است. ابتدا توت فرنگی ها را با دقت واحتیاط شستشو دهید و سپس آن ها را با یک لیوان آب روی حرارت بگذارید. زمانی که توت فرنگی ها کاملاً نرم شدند می توانید زیر شعله را خاموش کنید و آب نصف لیموترش را به آن اضافهکنید. سپس این ترکیب را میکس کنید تا کاملاً یکدست شود. چند قالب یخ به نوشیدنی سالمتان اضافه کنید و بعد از ناهار میل کنید. این کار به هضم غذا و همچنین کاهش اسیداوریک تان کمکزیادی می کند.